Tietoja henkilötietojen käsittelystä

Nordrumin ulkoinen tietosuojakäytäntö

Meille Nordrumissa on tärkeää, että henkilötietojasi käsitellään vastuuntuntoisesti. Tämä koskee tietosuojaasi ja mahdollisuuttasi saada selville, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme niitä. Tässä käytännössä kuvataan myös oikeutesi sekä mahdollisuutesi käyttää oikeuksiasi.

Mitä tietoja keräämme?

Nordrum kerää ja käyttää tietoja alla mainittuihin tarkoituksiin.

Kun käytät palveluitamme tai ostat meiltä, saatat suoraan tai epäsuorasti antaa meille tietoja itsestäsi monin eri tavoin, esimerkiksi kun teet oston sivustollamme, luot asiakastilin, tilaat kuvaston, otat meihin yhteyttä tai käytät sellaisia palveluitamme, joissa luovutat henkilötietojasi.

Meille antamiisi tietoihin voivat kuulua:

Henkilö- ja yhteystiedot -- nimi, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero, sosiaaliturvatunnus, lasku- ja toimitusosoite jne.

Maksutiedot -- laskutustiedot, pankkitilin numero jne.

Kiinteistötiedot -- kiinteistön tunniste, asunnon numero jne.

Sinusta keräämämme tiedot. Kun käytät palveluitamme, voimme kerätä seuraavat tiedot:

Osoitetietojen haku -- pyynnöstäsi voimme hakea osoitetietosi oston helpottamiseksi. Lähde: Bisnode tai Qliro AB.

Tuotteita/palveluita koskevat tiedot -- ostamiasi tuotteita/palveluita koskevat tiedot.

Taloudelliset tiedot -- hyväksytyt luotot yhteistyökumppaniemme kautta. Lähde: Qliro AB ja/tai Bisnode.

Sivuston käyttöä koskevat tiedot -- esim. miten löysit sivustollemme ja miten käytät palveluitamme.

Laitetiedot -- esim. IP-osoite.

Maantieteelliset tiedot -- esim. maantieteellinen sijaintisi, jotta tuotteet voidaan toimittaa sinulle.

Mitä teemme tiedoillasi?

Kun ostat tuotteita tai palveluita Nordrumista, henkilötietosi voidaan tallentaa, ja niitä käytetään palveluidemme tarjoamiseen, toteuttamiseen ja parantamiseen.

Ostosopimuksen mukaisesti henkilötietojasi käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tuotteiden ja palveluiden oston suorittamiseen ja tarvittaessa henkilöllisyytesi tarkistamiseen, esim. ostettaessa luotolla
  • Asiakastuen sekä tuotteista ja palveluista pyytämiesi tietojen tarjoamiseen
  • Tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen
  • Mahdollisiin takuu- ja reklamaatioasioihin
  • Palveluita tarjoavien järjestelmiemme hallinnointiin, kehittämiseen ja testaamiseen

Jos annat suostumuksesi, henkilötietojasi käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Asiakastilin hallinnointiin
  • Uutiskirjeiden ja relevanttien tarjousten lähettämiseen
  • Lehdistötiedotteiden lähettämiseen
  • Evästeisiin tai vastaaviin tekniikoihin

Nordrum käyttää henkilötietoja myös oikeutetun edun nojalla esim. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Valikoiman ja palveluiden sekä niitä tarjoavien järjestelmien parantamiseen, esim. vianmääritys, tietojen analysointi, testaus jne. (liiketoiminnan kehittäminen ja laatutavoitteet)
  • Asiakaspalvelupuheluiden tallentamiseen (laatutavoitteet ja opetustarkoitukset)
  • Aloitetun tilauksen/ostoskorin seurantaan (hyvän palvelun tarjoaminen)

Lisäksi Nordrum kerää ja käyttää henkilötietoja voimassa olevan lainsäädännön vaatimusten noudattamiseen, esim. kirjanpitolaki ja verolainsäädäntö.

Yhteydenpito

Nordrum voi käyttää tietojasi myös kanssasi käytävään yhteydenpitoon postitse, puhelimitse ja sähköisesti. Voimme kohdistaa sinulle tarjouksia aiempien ostojesi perusteella sekä pyytää sinua osallistumaan asiakastutkimuksiin tai liiketoiminnan kehittämisaloitteisiin. Jos et halua vastaanottaa kohdennettua viestintää meiltä, voit peruuttaa tilauksesi. Voit tehdä sen myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen customerservice@nordrum.fi.

Huomaa, että muutos ei välttämättä astu voimaan välittömästi. Toteutamme pyyntösi niin pian kuin käytännössä mahdollista, ja pyrimme tekemään muutoksen viimeistään 30 päivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Keiden kanssa voimme jakaa tietosi?

Jotta voimme tarjota palveluitamme ja toimittaa tuotteesi sinulle, voimme siirtää tai jakaa tietosi tietyille kolmansille osapuolille.

Tavarantoimittajat, alihankkijat ja Nordrum-konserniin kuuluvat yritykset -- Jotta voimme täyttää sitoumuksemme sinua kohtaan sekä muihin tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin, Nordrum voi luovuttaa henkilötietosi tavarantoimittajille tai alihankkijoille sekä Nordrum-konserniin kuuluville yrityksille.

Maksu- ja luottolaitokset -- Tietosi voidaan luovuttaa rahoituslaitoksille maksujesi käsittelemiseksi. Jos päätät käyttää kumppanien kautta tarjottuja luottopalveluita, henkilötietosi jaetaan maksu- ja luottolaitosten kanssa.

Viranomaiset -- Lakisääteisten vaatimusten vuoksi tai omalla suostumuksellasi Nordrum voi luovuttaa tietosi viranomaisille, kuten Verotoimisto, Poliisi tai muut viranomaiset.

Turvallisuus

Pyrimme suojaamaan henkilötietosi ja ylläpidämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä estääksemme henkilötietojesi sopimattoman tai tahattoman luovutuksen, käytön, saannin, menetyksen, muuttamisen tai vahingoittamisen.

Vain niillä Nordrumin tai alihankkijamme työntekijöillä on pääsy henkilötietoihisi, jotka tarvitsevat henkilötietojasi tietyn tehtävän toteuttamiseen.

Emme käytä henkilötietojasi seuraavaan tarkoitukseen:

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille ilman lupaasi.

Minne tallennamme tietosi?

Käytämme pääosin henkilötietojasi EU-/ETA-alueen sisäpuolella. Jos henkilötietoja siirretään EU-/ETA-alueen ulkopuoliseen maahan, Nordrum ryhtyy tarpeellisiin ja kohtuullisiin oikeudellisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävän tasoisella suojalla, joka on verrattavissa EU-/ETA-alueen tarjoamaan suojaan.

Kuinka kauan tallennamme tietosi?

Säilytämme henkilötietosi vain niin kauan kuin on tarpeen tässä käytännössä määriteltyjen tarkoitusten täyttämiseksi. Kun tallennamme tietosi muihin tarkoituksiin, esim. kirjanpitovaatimusten täyttämiseksi, tallennamme tiedot vain niin kauan kuin on tarpeellista ja/tai niin kauan kuin laki vaatii kuhunkin tarkoitukseen. Seulomme säännöllisesti tallennettuja tietoja ja poistamme henkilötiedot, jos niitä ei enää tarvita.

Oikeutesi

Oikeus tutustua tietoihin

Voit pyytää kopion tiedoista, jotka meillä on sinusta, sekä tarkistaa kyseiset tiedot. Kopio on ilmainen, ja pyrimme vastaamaan 30 päivän kuluessa.

Oikeus oikaisuun

Sinulla on oikeus pyytää sinua koskevien virheellisten tai puutteellisten tietojen muuttamista/korjaamista.

Oikeus tulla poistetuksi ("oikeus tulla unohdetuksi")

Jos et enää halua, että tallennamme tietojasi, sinulla on oikeus saada tietosi poistetuksi, edellyttäen että niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin. Voi kuitenkin olla olemassa laillisia velvoitteita, kuten kirjanpitolaki, jotka estävät meitä poistamasta tiettyjä tietojasi välittömästi. Tällöin tallennamme vain ne tiedot, jotka meidän on lain mukaan säilytettävä. Jos tietojen käyttö perustuu suostumukseen ja tämä peruutetaan, tietosi poistetaan.

Oikeus rajoittaa

Sinulla on oikeus vaatia tietojen käytön rajoittamista seuraavissa tapauksissa:

  • Jos henkilötiedot eivät mielestäsi ole oikein
  • Jos tietojen käsittely on laitonta
  • Jos emme enää tarvitse tietoja, mutta sinä tarvitset niitä oikeusvaateen vahvistamiseen, esittämiseen tai puolustamiseen

Oikeus vastustaa

Sinulla on oikeus vastustaa tietojen käyttöä, jos käytön oikeudellinen perusta on oikeutettu etu tai yleinen etu.

Oikeus tietojen siirtoon

Sinulla on oikeus saada meille antamasi, automaattisesti käsiteltävät henkilötiedot siirrettyä itsellesi tai uudelle rekisterinpitäjälle, jos oikeudellinen perusta on suostumus tai jos tietojen käyttö on ollut välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi ja tämä ei vaikuta haitallisesti kolmannen osapuolen oikeuksiin.

Oikeus peruuttaa suostumus

Voit milloin tahansa peruuttaa Nordrumille mahdollisesti antamasi suostumukset.

Oikeudet profilointitapauksissa

Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu yksinomaan automaattiseen käsittelyyn, mukaan lukien profilointi, ja josta sinulle voi koitua oikeudellisia seuraamuksia tai vastaavia. Tämä ei kuitenkaan ole voimassa seuraavissa tapauksissa:

  • Jos se on välttämätöntä kanssasi solmittavan sopimuksen tekemiseksi tai suorittamiseksi.
  • Jos sovellettava lainsäädäntö sen sallii.
  • Jos olet suostunut tietojen käsittelyyn.

Yhteydenotto

Rekisterinpitäjä on ruotsalainen konserni Skånskabyggvaror AB, joka on rekisteröity Ruotsin yhtiövirastoon yritysrekisteritunnuksella 556100-1891 ja jonka kotipaikka on Tukholma.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen dataprotection@nordrum.fi tai soita numeroon +46(0)42 - 210 100.

Valvontaviranomainen

Valvontaviranomainen, joka valvoo Ruotsissa, että henkilötietoja käsittelevät tahot noudattavat tietosuoja-asetusta, on Datainspektionen (Tietosuojan tarkastuslaitos). Jos Nordrum käsittelee mielestäsi henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen vastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus Datainspektionenille.

Puhelinnumero: 02956 66730

Sähköposti: tietosuoja@om.fi

Päivitykset

Nordrum pidättää itsellään oikeuden muuttaa ja päivittää tätä käytäntöä.